Basel – Rolex Oyster Perpetual Sea-Dweller Deepsea

Rolex Oyster Perpetual Sea-Dweller Deepsea

 

Egy óra extrém mélységekhez fejlesztve. Garantált vízállóság 3.900m mélységig. A Sea-Dweller DEEPSEA tokjának teljesen egyedi tervezését és kialakítását kívánta a kitűzött cél, melynek neve RINGLOCK SYSTEM lett. A Rolex által jegyzett szabadalom három különálló egységből tevődik össze, melyek együtt biztosítják a tökéletes megbízhatóságot és ellenálló képességet.

Nagy ellenálló képességű gyűrű

A tok közepében, az üveg és a hátlap között elhelyezkedő, nitrogén ötvözetű nemes acél gyűrű, mely a víz által az üvegre és a hátlapra gyakorolt nagy nyomást hivatott kivédeni. A közép gyűrű anyaga 904L típusú acél.

Zafír üveg

A nyomás elviselésének érdekében, az alkalmazott zafír kristály enyhén domborított kiképzésű és jelentősen vastagabb, mint más Oyster modellekben.

A hátlap

A hátlap titán ötvözetből készül, egy rendkívül ellenálló anyagból, és a már említett belső közép gyűrűvel van közvetlen kapcsolatban.

A hélium szelep kialakítása is tökéletesen igazítva lett a különlegesen magas elvárásokhoz, rendszere a Triplock elnevezést kapta, mely egy a tokba süllyeszthető koronazáras megoldást takar, garantálva a tökéletesen biztos vízállóságot.

 

 Rolex Oyster Perpetual Sea-Dweller Deepsea

 

Rolex Oyster Perpetual Sea-Dweller Deepsea

 

A külső merülési időhöz skálázott ráma természetesen egy irányban forgatható a biztonság miatt, bevonata a CERACHROM elnevezésű, szintén a Rolex által fejlesztett PVD technológiával készült felület. Az indexek ez alá vannak gravírozva és platinával kitöltve, a 12 óránál pedig egy jól látható három szög indikáció van elhelyezve, micro gázcsöves kék színű lumináló anyaggal feltöltve, biztosítva a nagyon hosszan tartó láthatóságot sötétben.

Az óra szerkezete az automata Rolex 3135 típus, PARACHROM hajszálrugóval, mely kronométer pontosságáról és rendkívüli ellenálló képességéről ismert, mind ütés védelemben, mind pedig a mágnesességgel szemben. A szerkezet COSC tanúsítvánnyal is rendelkezik. Járástartaléka 48 óra.

 

Rolex Oyster Perpetual Sea-Dweller Deepsea

 

Rolex Oyster Perpetual Sea-Dweller Deepsea

 

A szíj 904L minőségű nemes acélból készül és kétszeres hossz állítási funkcióval – FLIPLOCK és GLIDELOCK – rendelkezik, melyek lehetővé teszik a finom és gyors beállítást. Csukló méretről átállítani a különböző búvár ruha típusokra csupán néhány mozdulatot igényel. A GLIDELOCK rendszer teszi lehetővé a szíj hosszának finom beállítását 18mm -ig, 1.8mm lépésekben az óra levétele nélkül.

 

Rolex Oyster Perpetual Sea-Dweller Deepsea

 

Got something to say? Go for it!